Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frank Tripp

 Rex Linn alakítja Frank Tripp-et.

Rex Linn

rex_linn_240x300.jpg

Rex Linn Panhandle Taxas városában született, és egy Spearman nevű településen nőtt fel. A népessége kb. 3000 fő. A város gazdasága főleg az állattenyészésre, farmokra, és az olaj üzletre támaszkodik.
Rex már fiatalon vágyakozott a filmek, illetve a színészet után. A The Lyric volt az egyetlen filmszínház a környéken, mely ellátta az embereket filmekkel. Gyakran betért a kis moziba, ahol a horror és a western filmek választékát élvezte.
1969 augusztusában a családjával Oklahoma városába költöztek. Itt elvégezte a Casady főiskolát. Ekkor ment el először a kedve a színészettől. A "Fiddler On The Roof" iskolai produkciójának első éjszakája után, megkérdezte a dráma tanárját, hogy hagyja-e el a darabot. A tanárja azt mondta neki, hogy semmiképpen se adja fel, és hogy fejezze be a főiskolát.
Eztán megszerezte a a színészeti végzetséget az Oklahomai Állami Egyetem Rádió, Televízió és Film szakán.
A diplomázás után a banki karrier mellett döntött. Dolgozott, hogy irodát tudjon bérelni. Ez az időszak 3 évig tartott, majd elfogadott egy munkát, és olajtársaságtól. A munkája a munkaterület ellenőrzése volt Oklahoma nyugati részén.
A következő 10 egyetemi évében meggyőzött egy tehetséges ügynököt, hogy kipróbálhassa magát mint színész Oklahomában. Néhány rossz kereskedelmi reklám után, szerepet kapott egy változatos projektben. Ez idő alatt lehetőséget kapott, hogy szerepelhessen első filmjében, amit a legjobb barátja készített. Még fontosabb, hogy a producere is ő lett a filmnek. Ennek a lehetőségnek köszönhetően betekintett a filmkészítés rejtelmeibe, amiket később próbára tesz, hogy fontosak-e egy színész életében.
1989-ben elfogadott az első jelentősebb filmjében egy fontosabb szerepet (Floyd Epps sorozatgyilkos szerepét az "Egy null a halálnak"-ban (Night Game). E film után eldöntötte, hogy itt az ideje szembeszállni New Yorkkal.
1990 februátjában Rex Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierre törekedjen. Az első 3 évben színészetet tanult a Silvana Gallardo-val a Studio City-ben, és közeli barátaival dolgozott különféle munkákon.
1992 áprilisában volt neki az első "áttörése". Szerepet kapott, mint egy "gonosz" pénzügyi ügynök Richard Traversként egy nagyon sikeres filmben, a "Cliffhanger - Függő játszma"-ban (Cliffhanger). A filmről bebizonyosodott, hogy ez volt az ugródeszka ahhoz, hogy Rex a következő "szintre" jusson.
Azóta szerepelt több mint 30 filmben, és 4 állandó szerepe van 4 TV-sorozatban.
Jelenleg Serman Oaksban él Kaliforniában kutyájával, Danny-vel.