Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ryan Wolfe

 Jonathan Togo alakítja Ryan Wolfe-ot.

Jonathan Togo

 

ryanwolfe.jpg

Élete:

Jonathan Frederick Togo 1977. augusztus 25-én született a massachusettsi Rocklandben. Édesanyja, Sheila olasz és ír felmenőkkel rendelkezik, foglalkozását tekintve pedig bolti eladó; édesapja, Michael pedig ukrán-zsidó származású és grafikus tervezőként dolgozik. Édesapja vezetékneve eredetileg Tonkaviev volt, majd ezt lerövidítve lett Togo, hogy egy könnyebben megjegyezhető névvel jobban menjen az üzletük. Gyermekkorában zsidó iskolába járt, 1995-ben végzett a Rocklandi Gimnáziumban. Miután befejezte az iskolát a Poughkeepsie-ben (New York állam) található magániskolában, a Vassar Kollégiumban tanult színjátszást. A színjátszás mellett a zene is érdekelte, így színi tanulmányai alatt a The El Conquistadors nevű zenekarban játszott két barátjával, Sam Endicottal és John Conway-jel.

Karrier:

2001-ben debütált a TV-ben, amikor megkapta a Special Unit 2 című rendőrsorozatban Jonathan karakterét. Ezután kisebb epizódszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint az Amynek ítélve (Judging Amy), Ed (Ed) és az Esküdt ellenségek (Law & Order). Még ugyanebben az évben, azaz 2003-ban Sean Penn és Kevin Bacon oldalán kapott egy kisebb szerepet a Clint Eastwood által rendezett Titokzatos folyó (Mystic River) című thrillerben.

A kisebb szerepek után 2004-ben szerepet kapott a CBS-en évek óta nagy sikerrel futó Miami helyszínelők (CSI: Miami) című sorozatban. A harmadik évadban a sorozatból kiírt Tim Speedle (Rory Cochrane) helyszínelő helyét váltotta fel Ryan Wolfe-ként. Eleinte nem érezte, hogy közéjük tartozik, mára azonban mind a munkában, mind a magánéletben nagyon jó kapcsolatokat ápol a kollégáival. Erről a következőt nyilatkozta: „Új fickónak lenni nehéz. Olyan vagy, mint egy cserediák. Egy családnál vagy, a család része vagy, de nem igazán tartozol oda.”

A filmes főszerepek korábban elkerültén, azonban 2010-ben egy kettős főszerepre szóló szerződést írt alá az Identical című thrillerre, ahol egy ikerpárt, Richardot és Markot alakította. A film 2011 nyarán jelent meg.

Magánélete:

2009 december elején Los Angeles-i házában letartóztatták, miután a rendőrség kapott egy bejelentést. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy vita során bántalmazta a barátnőjét. A lányon kisebb sérülések voltak, de azonnali orvosi beavatkozásra nem volt szüksége, a színészt pedig büntetlen előélete miatt másnap reggel 50.000 dolláros óvadék ellenében elengedték.

Érdekességek:
- Balkezes.
- Birkózott a gimnáziumi évek alatt.
- Nagyon szeret kerékpározni.
- Nagyon jó barátok Justin Long színésszel.
- Van egy tetoválás a bal karján: egy méhecskén lovagló bohóc.
- Gitáron és szaxofonon tud játszani.
- 2008-ban írt és rendezett egy web-sorozatot az atom.comnak, melynek címe A legjobb barátom a péniszem (My Best Friend Is My Penis).