Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Caitlin Todd

 Sasha Alexander (1973május 17. –) amerikai színésznő. Legismertebb szerepe az amerikai CBS TV-sorozatában az NCIS-ben alakított Catilin Todd.

Élete

Fiatalkora

Alexander Suzana S. Drobnjaković néven született Los Angeles-ben szerb és olasz szülők gyermekeként. Az általános iskola hetedik osztályában kezdett színészkedni. Műkorcsolyázott is, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynia. Folytatta a színészkedést a középiskolában és az egyetemen is. Azután New Yorkba ment a Shakespeare fesztiválra. A "University of Southern California's School of Cinema-Television"-ben diplomázott.

Karrierje

Kezdetben két rövid életű sorozatban szerepelt: az egyik egy orvosi dráma volt Presidio Med címen, és az ABC húsz epizódot megéltWasteland című sorozatban. Továbbá játszott még a Dawson és a haverok negyedik évadjában, a FOX komédiasorozatában a Greg The Bunny-ban, egy Jóbarátok- és egy Doktor House-epizódban is.

Az NCIS két első évadában végre nagyobb feladatot kapott, Caitlin Todd ügynök szerepét 2005 májusáig játszotta, majd 2006-ban két epizód erejéig csatlakozott a Kilenc túsz szereplőgárdájához Nick ex-feleségeként. 2010-ben minden idők legnézettebb kábelcsatornás sorozatában, a Született detektívekben vállalt szerepet (a TNT sikersorozatát itthon a Viasat 3 vetíti) [1].

Több filmben is szerepelt, többek közt a Lucky 13-ban és az All over the Guy-ban. Kapott egy rövid szerepet a 2006-os Mission: Impossible III-ban, az Az igenemberben, és a Nem kellesz eléggé című filmben is.

Magánélete

2007augusztus 11-én Genfben férjhez ment a rendező Edoardo Pontihoz, a színésznő Sophia Loren és a producer Carlo Ponti fiához. Két gyermekük van: Lucia Sofia (2006. május 12.) és Leonardo Fortunato (2010. december 20.).

Filmográfia

Filmek

TV sorozatok