Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dean Ambrose

 

 • Születési név:
                       Jonathan Good
 • Becenév:
                       Mox, Jon Moxley, Dean
 • Születési idő:
                      1985. december 07.
 • Születési hely:
                       USA, Ohio, Cincinnati
 • Foglalkozás:
                       Pankrátor
 • Családi állapot:
                       nőtlen
 • Magasság:
                       193 cm
 • Eredeti hajszín:
                       Barna
 • Szemszín:
                       Kék
 • Csillagjegy:
                       Nyilas

 

Kezdetek:

Dean Ambrose 1985. December 7-én született Jonathan Good néven, az Ohio béli Cincinnati-ban. Rengeteg pankrációs szervezetnél megfordult már élete során, mint például a Heartland Wrestling Association (HWA), Combat Zone Wrestling (CZW) vagy a Insanity Pro Wrestling (IPW). Jelenleg a WWE-vel áll szerződásben, ahol 2011 április 4-én debütált a Florida Championship Wrestling (FCW) ringjében Dean Ambrose néven.

Heartland Wrestling Association (2004-2010)

2004. Júniusában debütált a HWA-ban Jon Moxley néven. Egy évvel debütálása után összeállt Jimmy Turner-el, majd 2005. Május 11-én legyőzték Mike Desire és Tack párosát így megszerezve a HWA Tag Team bajnoki címet, azonban 2005. Augusztus 19-én megfosztották őket bajnoki címűktől ismeretlen okokból. Ezután a HWA nehézsúlyú bajnoki övére pályázott. 2006. Május 9-én meg is szerezte Pepper Parks legyőzésével, majd 4 hónapig tartotta is a címét ezután 2006. Szeptember 12-én Chad Collyer ellen elveszítette. Második alkalommal 2006. December 30-án nyerte vissza HWA nehézsúlyú bajnoki övét miután ismét legyőzte Pepper Parks-ot, de 2007. Január 2-án ismét elveszítette "Buffalo Bad Boy" Brian Jennings ellen. Ezután összeállt egykori trénerével Cody Hawk-al. 2007. Június 12-én Moxley és Hawk legyőzte Tack-et és Tarek-et így ismét magáénak tudhatta a HWA Tag Team bajnoki címet. Uralmuk egészen 4 napig tartott mikor is Andre Heart és Richard Phillips megverték őket. 2009-ben Moxley összeállt régi riválisával King Vu-val és megalkották a Royal Violence néven futó Tag Team csapatot. Ezután két alkalommal szerezték meg az öveket. Első alkalommal 2009. Október 14-én a Khoser Klub megverésével, majd 2009. December 2-án elveszítették alzokat az Irish Airbone (Dave és Jake) ellen, alig két héttel később a Royal Violence ismét Tag Team bajnokoknak mondhatta magát mert legyőzték az Irish Aribone-t December 19-én. A Royal Violence uralkodásának 2010. Február 24-én vetett véget a Noble Bloods (Lord Matthew Taylor és Sir Chadwick Cruise).

Combat Zone Wrestling (2009-2011)
2010. Február 12-én Moxley legyőzte B-Boy-t és megszerezte a CZW nehézsúlyú bajnoki címet, azonban 2010 augusztus 8-án elveszítette azt egy hármas meccsen ahol ellenfelei Drake Younger és Nick Gage voltak. Nem telt bele sok idő Augusztus 14-én ismét kiállt Nick Gage ellen, ám a harmadik fél itt Egotistico Fantastico volt, de Moxley ismét megnyerte a CZW nehézsúlyú bajnoki övet. Az övet csak 2011. Február 12-én vesztette el a CZW 12. évfordulóján Robert Anthony ellen.
Insanity Pro Wrestling (2007-2011)
2010. Június 5-én megszerzi a ICW nehézsúlyú bajnoki címet Aaron Williams-től. Később Jimmy Jacobs megtámadta az öltözőben, rivalizálásuk egészen 2010. Augusztus 21-ig tart ahol a IPW 9. évfordulóján egy címmeccsen összecsaptak egymás ellen, végül Moxley győzött és megtarthatta Nehézsúlyú bajnoki övét, majd ismét megvédi Október 2-án Drake Younger ellen. Azonban 2011. Január 1-én elveszíti övét Jimmy Jacobs ellen.

World Wrestling Entertainment: (2011-napjainkig)

Florida Chamipionship Wrestling:


2011. Április 4-én aláírt a WWE-vel egy szerződést, és felvették a fejlődési területre, azonban csak Május 27-én kezdett a fejlődési területen Dean Ambrose néven. A Tv-s debütálása Júliusban történt ahol megtámadta Seth Rollins-t, később elvette tőle a Nehézsúlyú bajnoki övet és rövid ideig birtokolta. Később ismét Az FCW Nehézsúlyú Bajnoki címet pályázta meg, sok másik pankrátorral az akkori bajnok távozása miatt. Ennek érdekében kiírtak egy 8 emberes csatát, amiben végül Leo Kruger győzött. Az ő kihívóját egy Triple Threat meccsen próbálták megtalálni, ahol Seth Rollins-al és Roman Reigns-val (Leakee) kellett megküzdenie, ám a győztes Leakee lett. Később Október 21-én Ambrose kihívta Cm Punk-ot aki elfogadta a kihívást majd megverte Dean-t egy 30 perces mérkőzésen. Később megtámadta William Regalt, majd egy mérkőzésen össze is csaptak ahol a győztes Ambrose lett. Majd ismét összecsaptak 2011. November 6-án itt már Regal nyert.

2012. November 18-án mikor a Survivor Series pay-per-view Cm Punk, John Cena és Ryback egy Triple Threat meccset vívtak a wwe bajoki övért ahol nem volt diszkvalifikáció, Dean Ambrose megjelent másik két szupersztárral, akik szintén NXT-sek voltak ekkor,(Roman Reigns és Seth Rollins) majd rátámadtak Ryback-re, ekkor Cm Punk bevitte finisherjét John Cena-nak és lekopogtatta, így megvédhette bajnoki övét. Ez után a csapat készített magukról egy kis videofelvételt, amiben elmondták, hogy pontosan kik is ők és, hogy miért jöttek létre. Elmondták hogy ők a pajzs, (Shield) az igazság pajzsa és igazságot fognak szolgáltatni a wwe-ben. Cm Punk ezután akárhányszor ringbe lépett megtámadták az ellenfelét. Olyan szupersztárokat semmisítettek meg mint Daniel Bryan, The Miz, Ryback és Kane. Ez folytatódott egészen a TLC-ig (Tables Ladders and Chairs) ahol Ryback kiállt volna Punk-al a bajnoki övért ám Punk sérülése miatt nem versenyezhetett. Így Ryback összeállt a Team Hell No (Daniel Bryan és Kane) csapattal, akik megpróbáltak véget vetni a Shield uralkodásának. Ez volt a Shield első mérkőzése, ahol győzelmet is arattak. Cm Punk-nak segítséget nyújtottak egészen a Royal Rumbe-ig, ami 2013. január 27-én került megrendezésre. Punk itt feltette bajnoki övét The Rock ellen, de Mr. Mcmahon kijelentette ha a Shield beleavatkozik a mérkőzésbe Punk automatikusan elveszti bajnoki címét. A Shield meg is jelent, bár elrejtőztek a ring alá és amikor a világítás lekapcsolódott az arénában kiosztották a Triple Powerbomb-ot Rock-nak. Ekkor Mr. McMahon megjelent, aki elvette volna az övet Punk-tól, de Rock ezt nem engedte és követelte a csata azonnali újraindítását. Végül The Rock meg is nyerte a mérkőzést és megszerezte a WWE Bajnoki övet, ezzel megtörve Cm Punk bajnoki uralkodását.
Ez után viszályba kerültek John Cena-val, Sheamus-szel és Ryback-el, akik közösen egy csapatot alkottak, hogy a Február 17-én rendezett Elimination Chamber-en megpróbálják legyőzni a Shield-et. Végül ebben a csatában is győzött Ambrose triója. Ezután Sheamus, Big Show és Randy Orton alkottak egy hármas Tag Team-et hogy újra megpróbálják legyőzni a Shield-et. Ennek adott otthont 2013. Április 7-én a 29. Wrestle Mania ahol a Shield ismét győzedelmeskedett a 6 fős Tag Team meccsen. Így még mindig veretlen maradt, az igazság pajzsának titulált trió.
A következő Raw estélyén a Shield megtámadta az Undertaker-t aki tiszteletét tette az elhalálozott Paul Bearer előtt, de ekkor a Team Hell No megállította őket. Április 22-én ezt követte ismét egy 6 fős Tag Team meccs a Team Hell No és Undertaker ellen, ahol ismét a Shield győzött. De a Shield tagjai még mindig nem pihenhettek ugyanis John Cena beállt az Undertaker helyére és ismét leszámolást kíséreltek meg ellenük, ezúttal egy 6 fős kieséses Tag Team mérkőzésen. A meccsen Kane-t diszkvalifikálták így ő távozott a meccsről először. A következő kieső Daniel volt, így Cena maradt a három tagú Shield ellen, azonban sikerült kiejtenie Seth Rollins-t majd Roman Raigns-t is diszkvalifikálták, ezután már csak ketten maradtak volna Dean Ambrose-al, végül a kiesett két Shield tag nekitámadtak Cena-nak, így Dean-t is diszkvalifikálták a győztes tehát John Cena lett. Az Extreme Rules-on Dean Ambrose kiállt Kofi Kingston ellen az Országos bajnoki címért, és le is győzte, ennek köszönhetően azóta ő birtokolja az Országos bajnoki övet. 2013. Június 14-én a Shield elszenvedte első vereségét, Randy Orton és a Team Hell No ellen.
2013.Július 14-én részt vett a Money in the Bank ppv-n az egyik létrameccsen ahol ellenfelei Wade Barrett, Damien Sandow, Cody Rhodes, Fandango, Jack Swagger és Antonio Cesaro voltak. A hét emberes létrameccs egy Nehézsúlyú bajnoki címmérkőzés kihívójogáért folyt. A győztes végül Damien Sandow lett.
2013.Augusztus 18-án a Summer Slam ppv-n az Országos bajnoki övéért folyt a mérkőzés, a kihívója pedig nemmás volt mindt Rob Van Dam. Végül Ambrose nyert ezzel megőrizve bajnoki címét. Övét végül egy RAW adás keretén belül vesztette el Sheamus ellen.

Újabb fordulat karrierjében a Payback gála után következett,ugyanis Seth kilépésével az addig biztosnak tűnő egysége a The Shield-nek megbomlott és így csak ő és Roman maradt a csapatban. Később már egyénileg is bizonyított méghozzá Bad News Barett ellen ismét egy RAW adás során ahol le is győzte őt. Miután egy újabb RAW adáson megtámadta Seth Rollins-t a meccsének végéhez közeledve tette által ő is bekerült a Money in the Bank gálájának táskáért folyó meccsébe azonban a táskát végül nem ő szerezte meg. A Battleground gáláján össze kellett volna csapnia Seth Rollins-al azonban nem jelent meg így Seth-et győztesnek kiáltották ki ámbár késve mégis befutott és rátámadt ellenfelére,végül szét kellett szedni őket,ezzel biztosítva hogy kettejük feudja nem valószínű hogy rövid szálnak bizonyulhatna. Következő összecsapásukra a SummerSlam-en került sor Lumberjack meccstípus keretében ahol a győzelmet megszerezni nem tudta. Rövid időre eltűnt filmforgatás miatt azonban a Night of Champions gáláján újra feltűnt és ismét rátámadt Rollinsra nem hivatalos meccs keretein belül. Miután a RAW adáson legyőzte John Cena-t megszerezte a jogot hogy ő küzdhessen meg Seth Rollins-al a Hell in a Cell gáláján.

 

Dean Ambrose theme song