Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hulk Hogan

 • Születési név:Hulk Hogan
              Terrence Gene Bollea
 • Becenév:
              The Hulkster
 • Születési idő:
              1953. augusztus 11.
 • Születési hely:
              Augusta, Georgia, USA
 • Foglalkozás:
              Színész, Pankrátor
 • Családi állapot:
              elvált, 2 gyermek
 • Magasság:
              196 cm
 • Eredeti hajszín:
               Szõke
 • Szemszín:
               Barna
 • Csillagjegy:
               Oroszlán

1983december 18.-án feleségül vette Linda Claridge, akitől két gyermeke született: Brooke (1988május 5.) és Nick (1990július 27.). A család a Hogan Knows Best című sorozatban szerepel. 2009. július 27-én elvált.

Főbb eredményei:

6x WWF/WWE bajnok

2x volt a WWF/WWE Royal Rumble győztes

6x WCW nehézsúlyú - világbajnok 

1x WWF/WWE World Tag Team bajnok

1x IWGP Liga Torna győztes

1x IWGP Tag Liga győztes (Antonio Inoki-val)

 Terrence Gene Bollea 1953. augusztus 11-én született Augusta-ban (Georgia állam). profi birkózói (pankrátori) karrierje előtt amatőr ligában baseballozott és rock bandákban játszott. A Brisco testvérek figyeltek fel rá és vetették fel neki a pankrátorkodás lehetőségét. Mivel gyerekkorában is imádta a wrestlinget, két évre elszegődött tanoncnak Hiro Matsuda-hoz. A kiképzés itt olyan kemény volt, hogy Matsuda már az első napon eltörte Terry lábát!

1977. augusztus 19-én vívta első mérkőzését The Super Destroyer néven. Miután pár kisebb szervezet övét begyűjtötte, átigazolt a World Wrestling Federation-höz.
1979. novenber 13-án debütált negatív karakterként „The Incredible” Hulk Hogan néven. A „Hulk” nevet az akkoriban futó tévésorozatban szereplő zöld szörnyről kapta. Azért lett „Hogan”, mert Vince McMahon SR. olyan nevet szeretett volna adni, melynek csengése ír származást sejtet. Sokat harcolt Bob Backlund, Tony Atlas, vagy az örök rivális Andre the Giant ellen. Filmszerepet kapott a Rocky III-ban, és mivel úgy vállalta el a forgatást, hogy a szervezettől nem kért engedélyt, McMahon elbocsátotta a WWF-ből.

1981-ben átigazolt az American Wrestling Association-höz, folytatva a negatív karaktert. A közönség azonban megőrült érte, ezért jó fiú lett belőle.
1982-ben bemutatták a Rocky III-at, amely akkora nemzetközi elismerést hozott hősünknek, amilyet Hogan előtt még egy pankrátornak sem sikerült elérni. Innentől kezdve született meg a Hulkamania!
Sokat bunyózott Japánban is, ahol szintén imádta a közönség.

1984-ben Vince McMahon JR visszacsábította Hogan-t a WWF-hez. Pár héttel megérkezése után legyőzi Iron Sheik-et, és először csatolhatja derekára a világbajnoki övet. A szervezet legmeghatározóbb alakja volt. Szavait itta az ifjúság: „sportoljatok, imádkozzatok és egyetek sok vitamint!” Négy évig volt világbajnok, folyamatosan teltházas fellépéseket produkálva. Címvédései közt szerepel egyik legnagyobb győzelme is, amit Andre The Giant ellen ért el WrestleMania III alkalmával (93000 ember előtt!!).
1988. február 5-én veszti el az övet Andre ellenében.
WrestleMania V főmérkőzéseként legyőzi Macho Man Randy Savage-et, és másodjára is bajnok lesz. Az övet egy évig őrzi. Ez alatt megnyeri a ’90-es Royal Rumble-t is. WrestleMania VI alakalmával összetalálkozik a másik közönségkedvenccel, Ultimate Warrior-ral, aki az interkontinentális bajnok. Kettejük giga csatáját és a címet Warrior nyeri.
Sorozatban másodszorra is megnyeri a Royal Rumble-t, harmadik bajnoki övét pedig a következő WrestleMania-n szerzi meg Sgt. Slaughter ellen. Még ebben az évben elbukja a címet Undertaker-rel szemben a Survivor Series-en.
WrestleMania VIII-on legyőzi Sid Justice-t, és egy időre ott hagyja a WWF-et.
1993. januárjában tér vissza, és WrestleMania IX-en ötödszörre is bajnok lesz Yokozuna legyőzésével. A King of the Ring-en Yokozuna visszaszerzi az övet, Hogan pedig újra eltűnik egy hosszabb időre (filmforgatásba kezd).
1994. júniusában átigazol a legnagyobb konkurens szervezethez, a WCW-hez. Első mérkőzésén máris az aktuális bajnokkal találkozott Ric Flair személyében, akit le is győzött. A menedzsment szerette volna megismételni azt a sikeres „hulkamania” korszakot, ami 10 éven keresztül töretlenül tartott a WWF-nél. A közönség azonban már kezdte unni ezt a sémát. Ennek következményeként 1996. nyarán egy gonosz Hogan tért vissza a ringbe.
Feketébe öltözött, és Hollywood Hogan-nek hivatta magát. Átalakulásával egy új formáció az nWo is megjelent. 1996. augusztusában Giant legyőzésével újra világbajnok lesz. Az övet egy éven át megvédi, de ’97 végén belefut egy vereségbe Lex Luger-rel szemben. Aggodalomra azonban nincs ok, 5 nappal később újra Hogan a bajnok. Legyőzője Sting lesz a decemberi StarrCade-on.
1999. január 5-én ötödik alkalommal is WCW Nehézsúlyú Bajnok válik belőle, az övet azonban már márciusban elveszti. Júliusban szakít az nWo-val és újra hőssé válik. Szeptemberben leadja nemrég visszaszerzett övét Sting-nek és 4 hónapra lekerül a képernyőkről. Erre a lépésre Vince Russo kreatív igazgató kérte meg.
Amikor 2000-ben visszatért, meccse volt Jeff Jarrett-tel a nehézsúlyú címért. A színfalak mögött Russo nem akarta, hogy Hogan továbbra is bajnok legyen, ezért utasította Jarrett-et, hogy a meccs kezdetekor egyből feküdjön le és veszítsen. Mivel ez az akció nem volt eredetileg betervezve, a zavarodott Hogan elküldte melegebb égtájakra Russo-t, majd felmondott a WCW-nél.
Ezután nehéz időszak következett. A közönség már kiöregedettnek találta, ráadásul 2001 végén édesapja is meghalt.

Be akarta bizonyítani, hogy még nem járt le az ideje, úgyhogy negatív karakterként újra megalakítva az nWo-t, 2002-ben visszatért a WWF-hez. Rock-kal vívott egy nagy csatát WrestleMania X8-on, ahol a közönség kifütyülés helyett istenítette Hogan-t. Bár a csatát elvesztette, kis idő múlva leszámolva az nWo-val újra pozitív hős lett. Egy hónapra még vitathatatlan bajnok is volt Triple H legyőzésével. (összeolvadt a WCW és a WWF, ami ekkorra már WWE lett). Az övet Brock Lesnar veszi el, Hogan pedig sérülés miatt pihenőre kényszerül.
2003-ban amikor visszatér, Vince McMahon nem akart már Hogan-nel tovább dolgozni, de a szerződés még nem járt le, ezért azt akarta, hogy Terry addig is húzza meg magát a háttérben. Ehelyett maszkot húzva Mr. America néven továbbra is feltűnt a szorítóban. Július 3-án lett hivatalosan kirúgva, a ringben pedig Big Show nyugdíjazta. A sors fintora, hogy Hogan volt az, aki annak idején behozta Big Show-t a wrestling bizniszbe.
Tervbe volt véve, hogy átigazol a TNA-hoz, de egy térdműtét közbeszolt. A végén az egészből nem lett semmi.

2005. április 2-án került be a Hírességek Csarnokába. Az ünnepségen 10 percig nem jutott szóhoz, mert a közönség folyamatosan éljenezte. Mindenki akart még egy utolsó meccset tőle.
Ez meg is történt: a Backlash-en Shawn Michaels-szal csapatot alkotva leverik Muhammad Hassan-t és Daiwari-t.
Az egyik RAW adásában Carlito és Kurt Angle együttesen pocskondiázták Hogan lányát Brooke-ot. Ennek következménye egy tag team bajnoki összecsapás lett. A „Hulkster” oldalán Shawn Michaels állt. Miután megnyerték a meccset, Shawn rátámadt Hogan-re. Kettejük összecsapására SummerSlam-en került sor, ahol a „Legenda” találkozott az „Ikonnal”. A mérkőzést Hogan nyerte.
Következő kihívója a „Legenda Gyilkos” Randy Orton volt, akit a 2006-os SummerSlam-en intézett el.

2007. februárjában újra otthagyta a WWE-t, egy esetleges TNA szereplésért, amiből megint csak nem lett semmi. Decemberben a RAW 15. születésnapi műsorában újra feltűnt egy kis időre, hogy megmentse Hornwoggle-t Great Khali-tól.
2008. februárjában bejelentette, hogy tervez egy valóságshow-t, amelyben hírességek pankrációznának egymás ellen.

 1983-ban házasodott össze Linda-val. Két gyermekük született: Brooke és Nick. 2007. november 20-án Linda beadta a válókeresetet. A vagyonfelosztás miatt csúnya csatározás veszi kezdetét, ami 2009. júliusában ér véget, amikor hivatalosan is elválnak egymástól.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/hulk-hogan/eletrajz/#ixzz3Fv3wmcOm

 

Hulk Hogan (halkster) theme song