Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendy Orton

Születési név:

                   Randal Keith Orton

Becenév:Randy Orton

                   The Legend Killer, The Viper, The Apex Predator,

                   Mr Money in the Bank, The Face of WWE,

Születési idő:

                   1980. április 01.

Születési hely:

                   Knoxville, Tennessee, USA

Foglalkozás:

                   Pankrátor

Családi állapot:

                   elvált, 1 gyermek

Magasság:

                   193 cm

Eredeti hajszín:

                   Barna

Szemszín:

                   Kék

Csillagjegy:

                   Kos

 

Versenysúlya:

                   91 kg

Származási helye:
                   St. Louis
Specialitása:
                   RKO
Karrierének csúcspontjai:
                  WWE Bajnok, Nehézsúlyú Világbajnok, Interkontinentális Bajnok, Tag Team Világbajnok;
                  2009-es Royal Rumble győztese
Partnerei:
                  Ted DiBiase, Cody Rhodes
WWE-s bemutatkozása:
                   2002 április
 
A magát “Legendagyilkosként”-ként aposztrofáló Ortont a Sors is a sportszórakoztatás világába szánta Elvégre is, nem minden WWE szupersztár tudhatja magáénak a “WWE Történetének Legfiatalabb Nehézsúlyú Bajnoka” címet. A WWE legenda “Cowboy” Bob Orton fiaként, Barry “Barry O” Orton unokaöccseként, és “A Nagy O” Bob Orton unokájaként, Randy Orton nem csupán egyike a WWE csekélyszámú harmadik generációs szupersztárjainak, de egy igazán rendkívüli vérvonal örököse.
Randy gyermekkori emlékei közt olyan pillanatok szerepelnek, ahogy St. Louis-i otthonuk konyhájában “Rowdy” Roddy Piper-rel és Greg “A Kalapács” Valentine-nal üldögélnek egy asztalnál, vagy éppen a korlátot javítják, amely letört, amikor “Andre, az óriás” nekitámaszkodott. Még öt éves sem volt, amikor édesapja a legelső  Wrestlemania fő meccsén a szeme előtt győzte le “Mr. Csodálatos” Paul Orndorff-ot – ám már akkor tudta, hogy egy nap WWE szupersztár akar lenni.
 
Randy szülei próbálták lebeszélni őt – édesapja arra is figyelmeztette, hogy a ring világa egyenlő az állandó vándorélettel, távol a családtól. Ám Randy (látva, hogy barátai mennyire más megvilágításból látják a „világutazó apucit”) csak arra tudott gondolni, hogy ez a lehetőség “nagyon vonzó volt, és valami olyasmi, amit mindig is csinálni akartam”.
 
Amikor Triple H és Ric Flair megalapították az “Evolúció” nevű csoportot, Batista mellett Randy-t választották, mint üzlet jövőjének képviselőit, ezzel rendkívüli bizalmat szavazva Orton képességeinek. Ő pedig nem okozott csalódást – villámgyorsan elnyerte az Interkontinentális Világbajnoki címet. Innentől Randy csillaga meredeken ívelt felfelé, egészen a Nehézsúlyú Világbajnoki címig, amelyet eddig példa nélkül állóan, mindössze 24 évesen nyert el.
 
Randy a “Legendagyilkos” becenevet az olyan nagymúltú WWE szupersztárokkal való küzdelmeknek – és gyakran a fölöttük aratott győzelemnek – köszönheti, mint például Jake “A Kígyó” Roberts, Harley Race, Dusty Rhodes és Hulk Hogan.
 Orton öröksége ma is egyre csak gazdagodik a pankráció világában ikonikusnak számító figurák kihívásával és legyőzésével. Orton kész szembenézni bárkivel, hogy egy nap ne csak a “Legendagyilkosként” emlékezzenek majd rá, hanem mint sportágának saját jogon is létező legendájára.
 
A “Legacy” nevű csoport vezetőjeként olyan rendkívüli vérvonallal bíró szupersztárokat tudhat maga mellett, mint a második generációs Cody Rhodes, vagy a harmadik generációs Ted Dibiase. Akadhat ezekután bárki is, aki Orton útjába merne állni?
 
Randy Orton theme song